RING 072-329 56 56 FÖR INFORMATION OM PLACERING

Alice

Stödboende för ungdomar 16-21 år

För ungdomar mellan 16 och 21 år som är redo för eget boende med stöd finns Alice. En förutsättning för plats i Alice är att ungdomen är trygg med att träna på att bo med mindre vuxenstöd och större eget ansvarstagande. Daglig sysselsättning är ett krav för att kunna flytta in i Alice.

I Alice förväntas ungdomen ta större ansvar kring ekonomi, fritid, sysselsättning, tvätt, städning, matlagning samt fungerande ADL.


Boendet

Alice är uppdelat i tre lägenheter med kök och badrum. I lägenheterna finns låsbara enskilda rum utrustade med möbler, TV och WIFI för varje ungdom. Belägen på källarplan finns en gemensam tvättstuga.

Ungdomen och lägenheten är försäkrade via Svea Kulturkompetens AB Stödboende-Alice.


Kontaktperson

När ungdomen flyttar in tilldelas en kontaktperson som träffar ungdomen varje vecka och följer upp boende, matlagning, tvätt, sysselsättning, fritid, hälsofrågor, ekonomi och framtidsplanering.

Ungdomen har dygnet runt möjlighet att ringa behandlingspersonal på Akka HVB om en allvarlig eller akut situation uppstår. Akka HVB ingår i Svea Kulturkompetens AB och är beläget i angränsande hus.


Sysselsättning

Daglig sysselsättning i form av skolgång, arbete eller praktik är en förutsättning för att placeras i Alice. När skolgången är avslutad stödjer kontaktpersonen ungdomen vid kontakter med exempelvis arbetsförmedling, vidareutbildning, socialtjänst eller andra myndigheter.


Fritid

Kontaktperson är behjälplig att etablera en fungerande fritidssysselsättning som ungdomen kan vara intresserad av. Kontaktpersonens uppgift är även att kartlägga ungdomens nätverk samt motivera den enskilde till att få en kontinuitet under sin fritid.


Vid inskrivningsmötet skall uppdragsgivarens mål presenteras. Det är viktigt att målen är tydliga och att ungdomen förstår vad som förväntas av den. Kontaktpersonen kommer, tillsammans med ungdomen, att upprätta en Genomförandeplan baserad på målen i Vårdplanen. Vid uppföljningsmöten följs Genomförandeplanen upp och revideras utifrån de mål som uppfyllts.

Placeringsansvarig

Marguita Weckner, föreståndare
072-329 56 56
marguita.weckner@akkahvb.se

Or use your account on Unify

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Unify

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close